MASSAGES

‘De meest volle reis die je kunt ondernemen, is de reis naar je innerlijk!’

Massagetherapie

Tijdens de massagetherapie staat niet je ziekte of klacht centraal, maar jij in z’n geheel.

Als je bij mij komt, vind ik het belangrijk om samen te bespreken voor welk deel van jouw lichaam of voor welk thema jij de aandacht wilt vragen.

Het kan zijn dat je wat uitgebreider in wilt gaan op signalen die je lichaam geeft.

Bijvoorbeeld omdat je last hebt van spierspanning door stress, slapeloosheid, hyperventilatie, burn-out, maag- darm problemen of migraine. In dat geval kun je samen met mij op onderzoek gaan en ontdekken wat je lichaam jou te vertellen heeft.

In overleg bepalen we, tijdens de massagetherapeutische sessie, samen welke massage ik aan jou ga geven.

Dit doen we door tijdens de massagetherapie speciaal aandacht te geven aan gebieden van je lichaam die jou om aandacht vragen. Bijvoorbeeld doordat je er steeds pijn voelt of spanning of andere sensaties. Door te onderzoeken en te ervaren wat zich aandient in je lichaam krijg je vaak een helder inzicht in wat er in jouw leven speelt.

Ik noem dit het bewustwording proces.

De tijd van een behandeling kan 45, 75 of 90 minuten zijn. Dit is inclusief een voor- en nagesprek.
Het eerste consult duurt altijd 90 minuten!

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een vorm van drukpuntmassage die duizenden jaren geleden al werd toegepast in India en China.

Met een voetreflexmassage raak je, via de reflexpunten op de voet, indirect het hele lichaam aan. Dit is een mooie manier om klachten te behandelen waar je fysiek moeilijk bij kunt komen (hoofdpijn, migraine, darmproblemen).

Tevens is deze massagevorm ook zeer geschikt als door een acuut trauma (wonden, eczeem, allergie) directe aanraking van het getroffen gebied niet mogelijk is. Verder werkt een uitgebreide voetmassage heel ontspannend en is daardoor heel goed inzetbaar bij slechte slapers en onrustige denkers.

De behandeling Voetreflexologie wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Overigens integreer ik wel voetreflexzonemassage tijdens mijn massagetherapeutische sessie, zie overige massages. Deze worden wel vergoed. 

Massagetechnieken:

“Klassieke massage”
Dit zijn langzame strijkingen en knedingen richting het hart.

“Energetische-, polariteitsmassage”
Dit zijn langzame strijkingen van het hoofd richting de voeten.

En ook:

Dit zijn strijkingen en knedingen die de verbinding van de segmentale relatie (huid-spier-orgaan) tot lichaamsdelen, -functies, spieren en organen beïnvloeden. Een doel kan zijn: het losmaken van de onderliggende huidlagen of op een diepere laag het thema dat speelt aanraken.

Dit is het proces van iets voelen in je lijf dat te maken heeft met wat er in je leven speelt. Door woorden te geven aan deze gevoelens en emoties kun je meer in contact komen met jezelf.

Dit is een milde vorm van schuddingen met een grote dieptewerking. De behandeling werkt rechtstreeks op blokkades in het lichaam.

Is gericht op het bewust worden van je levensenergie. Door aanraking van de chakra’s, kun je je bewust worden van de eventuele thema’s die er bij je spelen of een energieblokkade in je uitnodigen tot weer gaan stromen.

Dit is een behandelmethode van ophopingen melkzuur in de spier, ook wel ‘knopen’ genoemd. Door op geleide van de pijn druk te geven, zal de doorbloeding verbeteren, waardoor herstel plaats kan vinden en klachten afnemen of verdwijnen.